Mali i zi. Mali i Zi, shteti që lindi nga flirtet shekullore të Europës Plakë me Rusinë…

Shqiptarët në Mal të Zi

Mali i zi

Gotët, hunët, avarët dhe popujt e tjerë barbarë pra edhe sllavët , sulmuan nga të gjitha pjesët, duke plaçkitur e shkatërruar çdo gjë që krijuan Romakët dhe Ilirët gjatë atyre shekujve të punës e përparimit. Në regjistrimin e fundit të organizuar nga Mali i Zi në vitin 2011 numri i shqiptarëve ishte 30,439 ose 4,91% e popullsisë. Current that pass through Montenegro are and. Knjaz Nikolla dhe malazezët e tij ,të cilet pranuan ta njihnin princin Milan si udhëheqës të kombit serb u bënë pike e vrer. Duklja reached its zenith under Vojislav's son, 1046—81 , and his grandson 1081—1101.

Nächster

Mali i Zi cakton datën, ja kur do të nisë rihapja e restoranteve, hoteleve, a rrezikohet edhe më shumë turizmi shqiptar

Mali i zi

Pressured by Italians and Chetniks, the core of the Montenegrin Partisans went to Serbia and Bosnia, where they joined with other Yugoslav Partisans. Disa prej destinacioneve me te kekuara: Budva, Ulcinj, Petrovac, Tivar, Kotor etj Na ndiqni në faqen tonë web dhe në Kalemi Travel Facebook Page për oferta, paketa turistike, udhëtime turistike, udhëtime ditore, udhëtime në vendet më të vecanta, ture në grup, bileta avioni, bileta autobusi, hotele për pushime verore, hotele për pushime dimërore e për shumë shërbime turistike të tjera. Vlersoj pastertine e shkrimeve tuaja! Those who have attended the technical schools may pursue their education further at one of two-year post-secondary schools, created in response to the needs of industry and the social services. Diokleciani ,mandej vijojnë Melkumanët , Deremistët ,ndësa midis Bokës së Kotorrit dhe Peleshacit pleraei. Shumica e shqiptarëve mbështesin integrimin e vendit në dhe kanë pikëpamje anti-jugosllave: gjatë referendumit të vitit 2006 në Komunën e Ulqinit, ku shqiptarët në atë kohë përbënin mbi 72% të popullsisë, 88.

Nächster

Mali i Zi, i vetmi vend në Europë pa koronavirus

Mali i zi

The plain stops abruptly in the north, where and plunge into the inlet of the Bay of Kotor. The results of the 2011 census show that Montenegro has 620,029 citizens. Pranë tij si gjykates u vu një kadi i sulltanit kadija carev. No impartial report on the fairness of the referendum was made, as it was unmonitored, unlike in a later 2006 referendum when observers were present. Në përgjithësi, ishte zëri i pakicës shqiptare që i dha vendit shkëputjen nga Jugosllavia. It is a variation of Mediterranean and Oriental.

Nächster

Mali i Zi, 22 raste të reja me koronavirus

Mali i zi

Large portions fell under the control of the from 1496 to 1878. Në korrik të vitit 1528 pushojnë të gjitha njoftimet per Skënder Cërnojeviçin ,ai duhet të ketë vdekur në atë kohë ,apo fill pas kësaj. In the monuments of , Montenegro was mentioned as Montenegro in 1397, as Monte Nigro in 1443 and as Crna Gora in 1435 and 1458, but there are much older papers of Latin sources where Montenegro is mentioned as Monte nigro. Pas Danilos erdhi në fuqi princi Nikolla i parë, Nikolla Petroviç Njegosh 1841-1921 i biri i vojvodës Mirko dhe princeshes Milena. Some large projects are already under way, such as , while other locations, like , , and , have perhaps the greatest potential to attract future investments and become premium tourist spots on the. During the German operation Schwartz against the Partisans in May and June 1943, Germans disarmed large number of Chetniks without fighting, as they feared they would turn against them in case of an Allied invasion of the Balkans.

Nächster

Të gjitha lajmet nga Mali i Zi

Mali i zi

Numri më i madh i të infektuarve është në rajonin e Tuzit në Malësi ku numëron 26 raste të infektuar me koronavirus dhe javëve në vijim pritet një rritje edhe më e dukshme e koronavirusit. After the capitulation of Italy in September 1943, Partisans managed to take hold of most of Montenegro for a brief time, but Montenegro was soon , and fierce fighting continued during late 1943 and entire 1944. Ka pasuri të pakta minerale, si: boksit, plumbzinku në Shupla Stenë dhe sasi të vogla qymyri dhe kripe. Asistentët e Ljubisa Tumbakovic i cili ka refuzuar ta drejtojë skuadrën dhe Bernard Challandes ia kanë publikuar formacionet për këtë takim. Shqiptarët që kanë marrë shtetësi malazeze kanë qenë myslimanë dhe katolikë, ndërsa kanë jetuar në qytet dhe me rrethinat e tyre, në bregun e dhe të , si dhe në. The economy of Montenegro is mostly and is in to a.

Nächster

Shqiptarët në Mal të Zi

Mali i zi

Nevertheless, intense guerrilla fighting lasted until December. Nicholas's grandson, the Serb King , dominated the Yugoslav government. Since 22 October 2007, upon adopting the constitution, the name of the country became simply known as Montenegro. Montenegro has been historically at the crossroads of multiculturalism and over centuries this has shaped its unique form of co-existence between Muslim and Christian populations. I derguari i tij nga pakujdesia i hipi një anije friuliane në Budva , e cila në vend që të lundronte drejt Venedikut shkonte në Marano ; letrat i ranë në dorë zyrtarit austriak të Goricas ,dhe sot ruhen në arkivin mbretëror dhe shtetror në Vjenë…. Në kohët per të cilat do të flasim ,ndahej në Zeten e epërme , domethënë vendi në Veri të teritorit rreth lumit Zeta , i formuar nga bashkimi i Perushiqës dhe i Oboshticës në Biellopavlloviq , dhe në Zeten e Poshtme ,domethënë vendi që shtrihej në fushen pjellore ,që duke u nisur nga Zeta me Moraçen arrinte deri në liqenin e Shkodres ,të cilin shpesh e ndeshim edhe me emrin liqeni ose deti i Zetës…Ndersa në dokumentet italiane ndeshen format Xenta dhe Genta , në të cilat grupi nt nuk është gjë tjeter veçse theksimi i d-së në fjalen Zeda…Sot Zeda dhe per rrjellojë Dioklea ,politikisht nuk do të ishte gjë tjeter veçse Cërnagora e sotme.

Nächster

U kthyen nga Mali i Zi, 26 shqiptare strehohen falas ne dy konvikte te Shkodres

Mali i zi

Shqipëria veriore vuajti përsëri nga dyndjet sllave, ku në atë kohë Serbët shek. Linguistic structure of Montenegro by settlements, 2011. Minor border skirmishes excepted, diplomacy ushered in about 30 years of peace between the two states until the deposition of in 1909. It is a founding member of the. Ai vdiq në Itali dhe eshtrat e tij u rivarrosen në Mal të Zin ë vitin 1989. Siperfaqja e Malit Zi në ketë kohë arriti në 8400 km2 dhe 240 mijë banorë. It was not until the 2000s that the tourism industry began to recover, and the country has since experienced a high rate of growth in the number of visits and overnight stays.

Nächster